Department of Health Studies
Information

Ljetna škola hitne medicine (Summer School of Emergency Medicine)

Na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru od 26.7. do 2.8.2022. održala se Ljetna škola hitne medicine (Summer School of Emergency Medicine), koju organizira Odjel za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru u suradnji s Europskom medicinskom studentskom asocijacijom Zagreb (EMSA Zagreb). Emergency Medicine Summer School je jedna od najboljih europskih ljetnih škola hitne medicine koja se održava krajem srpnja.

Kroz predavanja, interaktivne seminare te praktične vježbe koje vode uvaženi domaći i strani stručnjaci iz područja hitne medicine prolazi oko 60 studenata medicine s raznih europskih i svjetskih sveučilišta te iz Hrvatske. Neke od tema koje se obrađuju su traumatska ozljeda mozga, osnovno održavanje života s automatskom defibrilacijom, osnovno održavanje života u djece, osnovne kirurške vještine itd. Uz stručni dio programa organiziran je i društveni koji obuhvaća turističko razgledavanje Zadra i okolice.

 

Cilj Ljetne škole hitne medicine je učenje i vježbanje osnovnih i naprednih vještina potrebnih u hitnoj medicini i prvoj pomoći kroz razne radionice (osnovne kirurške vještine i tečaj šivanja, trauma radionice i scenariji, traumatska ozljeda mozga, hitna stanja u pedijatriji, radionica izvlačenja utopljenika iz vode), različitih predavanja i ILS tečaj Europskog reanimatološkog društva u sklopu kojeg studenti dobivaju međunarodno priznati certifikat.

 

Tijekom trajanja ljetne škole hitne medicine, dana 27.7.2022. održana je radionica za studente preddiplomskog i diplomskog studija sestrinstva Sveučilišta u Zadru s ciljem unaprjeđenja BLS vještina.