Odjel za zdravstvene studije

2. Dani djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji_"Festival inkluzije-Upoznaj me"

2. Dani djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji_"Festival inkluzije-Upoznaj me"

Poštovani

s radošću najavljujemo 2. Dane djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, u organizaciji Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, Udruge za autizam Zadar, Udruge Cukrići Zadar, Udruge za Down sindrom Zadarske županije, Dječjeg vrtića Latica, Osnovne škole Voštarnica-Zadar i Centra za pružanje usluga u zajednici Mocire koji će se održati od 21. ožujka do 12. travnja 2024. godine.

Ovogodišnja manifestacija pod nazivom „Festival inkluzije: Upoznaj me!" usmjerena je na osnaživanje djece i njihovih obitelji u društvenoj zajednici, ravnopravnu participaciju, promicanje podrške i jačanje osjećaja zajedništva s ciljem stvaranja inkluzivnog društva. Inkluzivno društvo omogućuje svakom djetetu s teškoćama i osobi s invaliditetom da sudjeluje u svim aspektima života te razvije svoje pune potencijale bez obzira na izazove s kojima se suočavaju. Moto ovogodišnjeg festivala inkluzije „Upoznaj me" upućuje otvorenost za  prepoznavanje skrivenih potencijala i prihvaćanje različitosti stvarajući inkluzivno okruženje za sve.

Suorganizatori manifestacije su Gradska knjižnica Zadar, Hrvatsko narodno kazalište, II Palače, Narodni muzej Zadar, ŠC Višnjik, Znanstvena knjižnica Sveučilišta u Zadru; uz podršku Centra NiNatal, Centra za rehabilitaciju Stančić, Kabineta za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije, Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar, Obrtničke škole Gojka Matuline, Opće bolnice Zadar, Studentskog savjetovališta Sveučilišta u Zadru, Udruge odgajatelja predškolske djece Maraške te Zadarske podružnice Hrvatskog logopedskog društva i svih drugih dragih ljudi koji su na različite načine dali svoj doprinos.

Pokrovitelji: Grad Zadar i Zadarska županija.

 

Pridružite nam se na predavanjima, radionicama, panel diskusijama, okruglim stolovima, glazbeno-scenskim nastupima, promocijama knjiga i mnoštvu drugih zanimljivih sadržaja i inspirativnih događaja.

Budite s nama, sudjelujte, razmijenite ideje i iskustva kako bismo zajedno izgradili svijet inkluzije.

Program manifestacije je u prilogu, a moguće ga je pregledati skeniranjem QR koda.

image.png