Odjel za zdravstvene studije

Predstavljanje knjige

Predstavljanje knjige

Predstavljena knjiga ''Zdravstvena njega osoba s invaliditetom''

Predstavljena knjiga ''Zdravstvena njega osoba s invaliditetom''

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održano je predstavljanje knjige ''Zdravstvena njega osoba s invaliditetom'' autorice Marije Ljubičić.

Kao obvezatna i dopunska literatura na Studiju sestrinstva knjiga opisuje osnovna načela zdravstvene njege te specifične intervencije usmjerene rješavanju zdravstvenih problema osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. U suočavanju s različitim oblicima oštećenja zdravlja, invaliditeta ili hendikepa. Cilj knjige je senzibilizirati društvo o potrebama, problemima i mogućnostima s kojima se susreću djeca s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i njihove obitelji.

Pozdravnu riječ je održao prorektor Sveučilišta u Zadru izv. prof. dr. sc. Josip Faričić koji je predstavio dva značajna događaja koja bi trebala pridonijeti lakšem studiranju osobama s invaliditetom na Sveučilištu. Ove godine osnovano je Povjerenstvo za studente s invaliditetom, a predsjednik je prof. dr. sc. Robert Bacalja, a ovih dana trebala bi postati aktivna web stranica za studente s invaliditetom na sveučilišnim mrežnim stranicama.

Autorica Marija Ljubičić zahvalila se svima koji su neposredno ili posredno svojim idejama, kritikama i potporom pridonijeli stvaranju ove knjige, a najviše studentima, osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju zbog kojih je knjiga i nastala.

Knjigu su također predstavili mr. sc. Majda Fajdelić, viši predavač, Romanita Milojević, mag. soc. paed., viši predavač, doc. dr. sc. Dario Nakić, dr. med., izv. prof. dr. sc. Neven Skitarelić, dr. med.

Voditeljica promocije je bila glumica Tamara Šoletić, a svečanost su uveličali sopranistica Nela Šarić te vokalni sastav Magnifikant.

Fotogalerija